Coach Limburg - Anna Houben

Hai, ik ben Anna Houben; leer mij kennen!

Na mijn opleiding Chakratherapie, hetgeen een zeer brede opleiding is, heb ik mij op verschillende terreinen ontwikkeld, waarna er als vanzelf een eigen manier van coaching ontstond. Je zou dit ook onder een grote noemer 'onspanningstherapie" kunnen scharen. Ik ben al enkele jaren gevestigd in Puth als coach in Limburg. Ik vind het belangrijk dat wij zowel dingen doen die bij jou passen, als dingen die jou wel soms uit je comfortzone halen. Zo kun je écht gaan voelen en ervaren waardoor je inzichten verwerft, die je gaan verder helpen. Als je namelijk maar blijft doen wat je altijd hebt gedaan, verandert er niets, toch?

Ik heb mij op diverse manieren bekwaamd als hooggevoeligheidscoach en ik heb de jaaropleiding stemexpressie/-bevrijding in januari 2019 afgerond bij Marius Engelbrecht in Den Haag. Ik vind het belangrijk om ook mijzelf uit te dagen en nieuwe methoden te onderzoeken om uit een zo breed mogelijk scala aan mogelijkheden te mogen putten, zodat ik zelf ook graag kortere trainingen bezoek.

Coach Limburg - Persoonlijk

Okay, dat was het 'officiële' stuk over de coach, en nu de 'dirty details':

Bloos ik dan nooit van kruin tot teen? Oh echt wel! Sta ik altijd gelijk overal paraat en sta ik meteen mijn vrouwtje? Nee, zeker niet. Maar wel steeds vaker. Net als jij heb ik mijn eigen thema's waar ik in leer, en waar ik ook nog steeds af en toe bij op mijn bek ga. Omdat stemexpressie/geluid op celniveau werkt, kom ik ook weer wat oude stukjes tegen waar ik nog een laag dieper in mag zakken.

 

Ik heb een groot deel van mijn leven besteed aan het bekijken wat er allemaal niet goed genoeg was aan mij. Tot ik het zát was om mezelf steeds zo nietig te voelen, verdrietig, gefrustreerd en boos. Tot ik ging kijken naar wat er voor míj klopte en niet voor een ander. Tot ik mezelf niet meer wilde vergelijken maar uniek en authentiek wilde zijn. En toch blijft dat wel een valkuil. Om trouw te zijn aan wat ík wil en kan en me niet te vergelijken met anderen. Hoeveel zand ik ook in die kuil al heb geschept. 

 

Ook houd ik enorm van harmonie, en vind ik het bij sommigen nog moeilijk om een confrontatie aan te gaan. Wat er dan gebeurt is dat ook ik een op-mijn-tong-bijter word, een inslikker, en mezelf soms heel erg klein maak ten opzichte van de ander. Erger nog is wat dat met me doet. Ik word er verdrietig en boos van. En dat heeft invloed op hoe ik mij voel en hoe ik functioneer. 

 

Vanuit enthousiasme, liefde of empathie neem ik soms veel te veel hooi op mijn vork. En ineens is het batterijtje dan leeg. Enthousiasme en gedrevenheid is mooi, maar vaak zorg ik dan niet goed genoeg voor mijzelf.

 

Maar... hoera! Ik ben een mens. Dat betekent dat ik niet beter ben dan jij, maar dat ik gewoon ook mijn eigen knelpunten heb, waar ik naar mag kijken en waar ik nog steeds wat mee mag doen.

 

Op mijn eigen weg heb ik dan ook al behoorlijk wat beren tegen de grond geknuppeld, doekjes tegen het bloeden maar verwijderd, bomen gekapt om het bos weer te zien en valkuilen met zand dichtgegooid. Met veel dingen zal ik met je mee kunnen voelen en in kwetsbaarheid kunnen delen. Ik hoop door jou geraakt te worden en jou te mogen raken in de verbinding die dat schept.  

 

Coach Limburg - schrijven om te delen

Lees mijn blogs!

In mijn blogs vertel ik hoe het me mij gaat, welke dingen ik meemaak en soms ook de dingen waar ik tegenaan loop. Je kunt me dan nog beter leren kennen.  De blogs kun je ook als nieuwsbrief - je hebt dan de primeur- in je digitale brievenbus ontvangen. Via Facebook ontvang je leuke tips en inspiratie. Je kunt dus ook een Beminzicht-fan worden op Facebook

Coach Limburg - Praktijk Puth

Mijn coachingspraktijk vind je in Puth

coaching in Puth Limburg

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn praktijk aan huis te hebben, omdat ik een huiselijke sfeer belangrijk vind, een plek waar jij je, net als ik, op je gemak voelt. Een plek waar je lekker op de bank mag neerploffen en gewoon mag zijn wie je bent. Geen overbodige poespas, kille dure kantoren, maar gewoon zijn. Deze coach in Limburg leeft volgens het principe: down to earth en what you see is what you get. Je mag een kop koffie of thee komen halen op de Onderste Puth 1 in Puth, waar mijn praktijk is gevestigd.