Wie is Ans Houben?

Na mijn opleiding Chakratherapie, hetgeen een zeer brede opleiding is, heb ik mij op verschillende terreinen ontwikkeld, waarna er als vanzelf een eigen manier van coaching ontstond. Ik vind het belangrijk dat wij zowel dingen doen die bij jou passen, als dingen die jou wel soms uit je comfortzone halen. Zo kun je écht gaan voelen en ervaren waardoor je inzichten verwerft, die je gaan verder helpen. Als je namelijk maar blijft doen wat je altijd hebt gedaan, verandert er niets, toch?

Ik volgde verder onder andere een opleiding tot hooggevoeligheidsspecialist, en momenteel volg ik een jaaropleiding stemexpressie. Ik vind het belangrijk om ook mijzelf uit te dagen en nieuwe methoden te onderzoeken om uit een zo breed mogelijk scala aan mogelijkheden te mogen putten.


Okay, dat was het 'officiële' stuk over de coach, en nu de 'dirty details':

Bloos ik dan nooit van kruin tot teen? Oh echt wel! Sta ik altijd gelijk overal paraat en sta ik meteen mijn vrouwtje? Nee, zeker niet. Maar wel steeds vaker. Net als jij heb ik mijn eigen thema's waar ik in leer, en waar ik ook nog steeds af en toe bij op mijn bek ga.

 

Zo heb ik een groot deel van mijn leven besteed aan het bekijken wat er allemaal niet goed genoeg was aan mij. Tot ik ging kijken naar wat er voor míj klopte en niet voor een ander. Tot ik mezelf niet meer wilde vergelijken maar uniek wilde zijn. En toch blijft dat wel een valkuil. Om trouw te zijn aan wat ík wil en kan en me niet te vergelijken met anderen. Hoeveel zand ik ook in die kuil al heb geschept. 

 

Ook houd ik enorm van harmonie, en vind ik het bij sommigen nog moeilijk om een confrontatie aan te gaan. Wat er dan gebeurt is dat ook ik een op-mijn-tong-bijter word, een inslikker, en mezelf soms heel erg klein maak ten opzichte van de ander. Erger nog is wat dat met me doet. Ik word er verdrietig en boos van. En dat heeft invloed op hoe ik mij voel en hoe ik functioneer. 

 

Vanuit enthousiasme, liefde of empathie neem ik soms veel te veel hooi op mijn vork. En ineens is het batterijtje dan leeg. Enthousiasme en gedrevenheid is mooi, maar vaak zorg ik dan niet goed genoeg voor mijzelf.

 

Maar... hoera! Ik ben een mens.

 

Op mijn eigen weg heb ik dan ook al behoorlijk wat beren tegen de grond geknuppeld, doekjes tegen het bloeden maar verwijderd, bomen gekapt om het bos weer te zien en valkuilen met zand dichtgegooid. Met veel dingen zal ik met je mee kunnen voelen en in kwetsbaarheid kunnen delen. Ik hoop door jou geraakt te worden en jou te mogen raken in de verbinding die dat schept.  

 

Lees mijn blogs!

In mijn blogs vertel ik hoe het me mij gaat, welke dingen ik meemaak en soms ook de dingen waar ik tegenaan loop. Je kunt me dan nog beter leren kennen.  De blogs kun je ook als nieuwsbrief - je hebt dan de primeur- in je digitale brievenbus ontvangen (en ik verklap je ook dat je bij inschrijving een tegoedbon van mij krijgt.. doen dus!). Via Facebook ontvang je leuke tips en inspiratie. Je kunt dus ook een Beminzicht-fan worden op Facebook

Coaching en Chakratherapie in Puth, Zuid-Limburg

coaching in Puth Limburg

 

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn praktijk aan huis te hebben, omdat ik een huiselijke sfeer belangrijk vind, een plek waar jij je, net als ik, op je gemak voelt. Een plek waar je lekker op de bank mag neerploffen en gewoon mag zijn wie je bent. Geen overbodige poespas, kille dure kantoren, maar gewoon zijn. Down to earth en what you see is what you get. Je mag een kop koffie komen halen op de Onderste Puth 1 in Puth, waar mijn praktijk is gevestigd.