Brainstormcoaching - schrijven, tekenen, krabbelen

Tijdens een brainstormsessie gaan we uit van onbewuste verlangens, onvermoede talenten, die - wanneer je gaat associëren - steeds meer aan de oppervlakte gaan drijven. 

 

Je bent beslist wel bekend met het associatiespelletje, waar de een een woord noemt en de ander instantaan moet antwoorden met het eerste woord dat bij hem opkomt. Dat is eigenlijk al een vorm van brainstorming. 

Brainstormcoaching - dieper dan de oppervlakte

Dat simpele spelletje, zoals hierboven omschreven gaat namelijk dieper dan het denken of een praktische uitvoering. Het maakt namelijk contact met je diepe innerlijke weten. Een weten dat eigenlijk meer intuïtief is, dan dat het kan worden gestaafd met bewijzen. Zeker als je bijvoorbeeld vast zit in je werk, als je even niet meer weet wat je wilt, of juist als je een nieuwe weg wilt inslaan, kan brainstormcoaching dingen duidelijk maken die je niet in eerste instantie had verwacht. 

Brainstormcoaching - niet alleen het brein.

Zo wordt er misschien wel duidelijk wat je talenten zijn. Om dat te ontdekken, moet je soms wel terug naar je vroege jeugd. Wat vond je vroeger fijn om te doen? Ik noem dit wel eens "terug in de zandbak", en schreef er ook een artikel over. 

 

Ook kun je bepaalde verlangens en dromen, of talenten, angsten, overtuigingen linken aan plekken in je lijf. Om dieper te gaan kijken welke overtuigingen wellicht wel in de weg staan aan het volledig benutten van jouw talent.