chakratherapie coaching

Chakra's - prachtige energiewielen in je lichaam

De vertaling van chakra (sanskriet) is wiel. De chakraleer gaat er vanuit dat er een aantal draaiende energiekolken, wielen zo je wilt, in ons lijf gelegen zijn en ook nog daarbuiten. Een 7-tal van deze chakra's, zijn gelegen langs de ruggengraat en worden ook wel de hoofdchakra's genoemd. Deze chakra's zijn stuk voor stuk verbonden met een aantal levensthema's. Het voert te ver om dit volledig uitgebreid hier te benoemen, maar ik wil graag de belangrijkste zaken aanstippen:

  • Chakra 1 staat o.a. voor je basis, je veiligheid en is gelegen helemaal onderaan je ruggengraat;
  • Chakra 2 staat o.a. voor speelsheid, sensualiteit, genot en ligt ter hoogte van je schaambeen;
  • Chakra 3 staat o.a. voor wilskracht en doelen, handelen en ligt ter hoogte van je zonnevlecht (een zenuwknoop gelegen tussen je navel en je middenrif);
  • Chakra 4 staat o.a. voor zelfliefde en liefde, verbinding;
  • Chakra 5 is het communicatiechakra en is de poort van binnen naar buiten (en andersom);
  • Chakra 6 is het chakra van het (door)zien, en je dromen;
  • Chakra 7 is je chakra van het weten (en dan niet altijd letterlijk), en kennis en vormt de verbinding met alles wat om je heen is;

Chakra's en coaching

Op de pagina "Wie ben ik?" kun je lezen dat ik een geheel eigen manier van coaching heb ontwikkeld, die vooral intuïtief is en persoonlijk. Dat betekent voor de chakratherapie in elk geval dat deze op de achtergrond meeloopt in mijn manier van coachen. Zo zal ik bij het afnemen van de anamnese altijd de link maken in mijn hoofd met de levensthema's waar de chakra's voor staan, en ook de eventuele bestaande fysieke klachten zal ik in verband brengen met de chakra's om zo door te vragen naar dat waar het nu precies bij jou om gaat. 

 

Als jij het zelf fijn vindt om wat meer te weten over chakra's, dan vertel ik jou daar graag wat meer over, en ik zal ook af en toe wat advies geven over hoe je bepaalde chakra's weer vrij kunt maken, zodat de energiestromen die zich in jou bewegen weer vrijuit kunnen stromen.