chakratherapie coaching

Chakratherapie - kennismaking

Voor iemand die altijd alleen maar alles heeft willen begrijpen wat zij voelde in haar lijf, was de kennismaking met het systeem van de chakra's een openbaring.

 

Ik voelde altijd erg veel in mijn lichaam, warmtegolven, stress-schouders, stijve armen, pijn aan mijn voeten, maar nooit van mijn leven had ik gedacht dat deze zaken samen konden hangen met geestelijk ongenoegen. Tot ik mee op retraite ging naar Andalusië, waar ik een reis deed, die gebaseerd was op het chakrasysteem. 

Chakra's - energiewielen

De vertaling van chakra (sanskriet) is wiel. De chakraleer gaat er vanuit dat er een aantal draaiende energiekolken, wielen zo je wilt, in ons lijf gelegen zijn en ook nog daarbuiten. Een 7-tal van deze chakra's, zijn gelegen langs de ruggengraat en worden ook wel de hoofdchakra's genoemd. Deze chakra's zijn stuk voor stuk verbonden met een aantal levensthema's. Het voert te ver om dit volledig uitgebreid hier te benoemen, maar ik wil graag de belangrijkste zaken aanstippen:

  • Chakra 1 staat o.a. voor je basis, je veiligheid en is gelegen helemaal onderaan je ruggengraat;
  • Chakra 2 staat o.a. voor speelsheid, sensualiteit, genot en ligt ter hoogte van je schaambeen;
  • Chakra 3 staat o.a. voor wilskracht en doelen, handelen en ligt ter hoogte van je zonnevlecht (een zenuwknoop gelegen tussen je navel en je middenrif);
  • Chakra 4 staat o.a. voor zelfliefde en liefde, verbinding;
  • Chakra 5 is het communicatiechakra en is de poort van binnen naar buiten (en andersom);
  • Chakra 6 is het chakra van het (door)zien, en je dromen;
  • Chakra 7 is je chakra van het weten (en dan niet altijd letterlijk), en kennis en vormt de verbinding met alles wat om je heen is;

Chakratherapie - zweverig?

Er zullen beslist mensen zijn wiens nekhaar overeind gaat staan van de term Chakratherapie. Zelf heb ik ervaren hoe 'logisch' de chakra's zijn verbonden met leventhema's. Omdat de chakra's namelijk ook alle dichtbij verschillende zenuwknopen liggen, die weer verbonden zijn met diverse lichaamsdelen, kan het namelijk zou zijn dat als je bijvoorbeeld nierklachten hebt, de energiestroom in je derde of je tweede chakra verstoord is. Het kan een lichamelijke uiting zijn van een geestelijk iets. Als je namelijk kijkt naar de levensthema's van deze chakra's, dan zou ik in een coaching met je kunnen kijken naar deze thema's en of daar voor jou iets speelt. 

 

Elk chakra heeft ook zijn verbeteringsstrategie. Komen we er dan ook achter dat er iets voor jou speelt op bepaalde levensthema's, dan gaan we daar in de coaching mee aan de slag. Je kunt dan diverse lichamelijke oefeningen doen (maar ook edelsteentherapie of aromatherapie kan) om het betreffende chakra te deblokkeren.

 

Tijdens een Holistic Pulsing, kunnen blokkades bij chakra's soms zichtbaar worden, zodat ik de holistic pulsing soms ook ondersteunend gebruik.