Coachingsreis en retraite

Enkele keren per jaar verleg ik mijn werkgebied naar Andalusië. Graag ga ik dan als begeleider mee op een van de spirituele reizen of retraites van Mi Cuento Reizen B.V., mijn eigen bedrijf. 

Deze spirituele reizen in Spanje kenmerken zich door een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Het programma van zo'n retraite is dusdanig opgesteld dat er voldoende momenten in de dag zijn, waarop je alle indrukken kunt verwerken, maar ook gewoon even een boekje lezen of een duik in het zwembad nemen.

Retraite - geconcentreerde coaching

Je zou zo'n retraite ook heel goed kunnen betitelen als coachingsreis. Door de groepsdynamiek en de groepsoefeningen (meditatie, energetische oefeningen in de groep) word je steeds gespiegeld in jouw proces. Daarnaast heb je met de begeleiders van jouw retraite vaker kortere coachingsgesprekjes, die jou helpen in jouw proces. In een relatief klein tijdsbestek worden er dus grote stappen gezet. Mi Cuento Reizen maakt daarbij verschil tussen een stilteretraite en twee andere retraites in haar programma (waarin ook wel met stiltemomenten wordt gewerkt, maar aanzienlijk minder). Tijdens zo'n stilte retraite word er een aantal dagen niet gesproken of oogcontact gemaakt. Wel is het mogelijk om af en toe een gesprekje aan te gaan met de begeleiders als je vast komt te zitten in jouw proces. De andere retraites, genaamd Latifa-reis en Wereldreis, nodigen meer uit tot gesprek en één op één spiegeling met de coaches of de medereizigers.

Retraite en coaching - afstand helpt

Retraite betekent letterlijk terugtrekken. Terugtrekken van de dagelijkse hectiek, en de vaste patronen in jouw leven. Doordat je jouw coachingsreis in Andalusië gaat beleven, neem je letterlijk een hele grote afstand van dit leven. Die grote afstand is fysiek en mentaal voelbaar, en schept ruimte om te kijken naar die vaste patronen of naar wat er niet meer klopt. Als je in de mallemolen blijft meedraaien, is het moeilijk om een rust moment te nemen. Dan zit je er letterlijk te dicht op. 

Op retraite dus!

retraite en coaching