Massagetherapie

massagetherapie

Holistic Pulsing als massagetherapie

Holistic Pulsing is een diep ontspannende massage, waarbij het hele lichaam zacht heen en weer wordt gewiegd. Door zachtjes tegen jouw lichaam te duwen, wordt er een pulse (golf) aan je lichaam gegeven die door jouw massa (vloeistof en spieren) door jouw hele lichaam verder gedragen wordt. Vergelijk dit met de rimpels in een vijver, als je er een steen in laat vallen.

 

Dit wiegen heeft een grote ontspanning tot gevolg. Blokkades die zich om fysieke of geestelijke redenen in je lichaam hebben vastgezet, nemen doorgaans af. Vaak is een blokkade ook zichtbaar tijdens het pulsen, omdat de pulse dan niet verder gaat door je lichaam.

 

Holistic Pulsing kan daarom als massagetherapie gebruikt worden in ondersteunende vorm, waarbij wij kunnen kijken naar bij jou bestaande blokkades. Maar uiteraard mag je ook gewoon heerlijk komen ontspannen, zonder dat wij daarover in gesprek gaan.

 

 

Massagetherapie Holistic Pulsing - do's and don'ts

Do’s and Don’ts:

  • Soms is een Holistic Pulsing niet goed voor je, bijvoorbeeld als je vrij recent een hernia hebt gehad, of als je (zwaar) hartpatiënt bent. Het is daarom goed om mij even aan te geven of je bepaalde klachten hebt. Voor mensen met Fibromyalgie is Holistic Pulsing bijzonder geschikt.
  • Deze massagetherapie-vorm heeft een sterk ontgiftende werking, zodat het belangrijk is dat je op de dag dat je de pulsing ontvangt, genoeg water blijft drinken om hoofdpijn te voorkomen. Consumptie van Alcohol en (te veel) koffie op deze dag wordt afgeraden.
  • Draag makkelijk zittende kleding, grote accessoires en schoenen worden af- en uitgedaan. Draag ook wat dikkere sokken, zelfs in de zomer.

Tijdens de holistic pulsings werk ik met etherische oliën en een diffuser. Geef je de voorkeur aan wierook, laat mij dat dan even vooraf weten.

 

 

Inclusief korte pauze duurt een Holistic Pulsing ongeveer 75 minuten