Lichaamsgerichte therapie - wat is dat?

Lichaamsgerichte therapie gaat uit van het principe dat er in je lichaam van alles te voelen is, wat lichamelijke uitingen zijn van een geestelijke blokkade.

Lichaamsgerichte therapie - blokkades in je lijf

In het stukje over wie ik ben, kun je lezen dat ik o.a. als achtergrond heb de chakratherapie. Als dit een te grote 'ver van mijn bed-show' is voor jou, dan zal ik jou daarmee niet lastig vallen tijdens je coaching.

 

Wil wil ik je graag vertellen dat, omdat deze zones alle zijn gelegen rondom bepaalde zenuwknopen, die dan weer zijn verbonden met allerlei lichaamsdelen, ik op de achtergrond bepaalde dingen zo aan elkaar kan koppelen.

 

Zo kan ik je vertellen bijvoorbeeld, dat als jij frequent lage rugklachten hebt, dit te maken kan hebben met een te regide leefstijl (weinig plezier kunnen toelaten), of geblokkeerd (kinds-)verdriet dat zich daar heeft vastgezet. Dit verdriet kan zich echter ook bijvoorbeeld vastzetten in het keelgebied. Heesheid, of juist een hele luide stem kan mij iets vertellen over hoe zeker jij bent van jezelf. Of jezelf constant overschreeuwd (omdat je eigenlijk heel onzeker bent), of dat je je schaamt. Problemen met schouders hebben te maken met een (vaak te groot) verantwoordelijkheidsgevoel. Problemen met voeten, knieën of heupen kunnen wijzen op een slechte basis.

Lichaamsgerichte therapie - wat ga je doen?

Tijdens een coaching gaan wij met elkaar op zoek naar de vraagstukken die er voor jou bestaan. Wat is jouw hulpvraag? Vervolgens ga ik samen met jou kijken, misschien heel duidelijk, misschien voor jou niet eens merkbaar naar de levensgebieden waar jouw hulpvraag ligt. Wij gaan hier niet alleen over praten, maar wij gaan ook samen bepaalde oefeningen doen, om de gebieden in je lijf die verbonden zijn met jouw hulpvraag te gaan openen. Dit is op allerlei manieren mogelijk. Dit kunnen daadwerkelijk lichamelijke oefeningen zijn, maar bijvoorbeeld ook bepaalde expressie-oefeningen, jouw verdriet of angst groter maken bijvoorbeeld. 

 

Neem vrijblijvend contact op als je vragen hebt, of boek jouw afspraak online.