Ontspanning Limburg

Ook in Limburg zijn er steeds meer mensen die op het randje staan van een burnout of al burnout zijn. Het is dan ook belangrijk dat ontspanning in Limburg meer aandacht krijgt. Die ontspanning zit hem niet altijd alleen maar in vrije tijd. Wanneer je met zoveel verschillende vraagstukken loopt, het moeilijk vindt om grenzen aan te geven, je je overwerkt voelt of je niet meer op je plek op je werk of in je relatie, dan helpt daartegen niet alleen maar een dagje ontspanning.

Ontspanning Limburg - meditatie

Een diepgaande manier van ontspanning is meditatie. Je kunt bij Beminzicht dan ook terecht voor een individuele meditatiesessie, waarin je leert om op een vrij eenvoudige manier te ontspannen. Dit doe je in eerste instantie door contact te maken met je ademhaling. Een correcte ademhaling kan een gevoel van spanning wegnemen. Net zoals dat andersom ook zo werkt. Wanneer je spanning ervaart, ga je hoog in je lijf ademen, hetgeen je schouders op slot zet, je nek, en je keel. Het gevoel van "weinig lucht", of een "afgeknepen gevoel" vergroot de spanning. Dit is wat er bijvoorbeeld gebeurt bij hyperventilatie.. Doordat er steeds hoger en minder diep wordt in- en uitgeademd, neemt het co2-gehalte in het bloed toe. Je krijgt dan het idee dat je stikt. 

 

Spanning kan ook verstikkend werken en dat kan dus daadwerkelijk gevoeld worden in de ademhaling en in de bovenkant van je romp als pijn of als druk. Via ademhalingsoefeningen en meditatie, wordt de spanning uit je lijf gehaald en wordt er meer ruimte gemaakt in je buik- en bekkengebied. Daar eenmaal aangekomen wordt er soms ook gelijk duidelijk waardoor er bij jou spanning bestaat.

Ontspanning Limburg - coaching

Een volgende stap, die je zou kunnen zetten is een coachingstraject volgen, om de redenen van jouw spanning (en/of jouw burnout) grondig aan te pakken. Ze doorzien en te gaan voorkomen dat je na een hele periode van thuiszitten en weinig doen je gelijk weer in die hele hoge spanning terechtkomt, waardoor je binnen de kortste keren weer burnout thuis kunt zitten. 

 

Wellicht heb je nog niet in de gaten dat je op weg bent naar een staat van overspannenheid, maar loop je wel tegen bepaalde frustraties aan, vind je het moeilijk om je gevoel te uiten, je grenzen aan te geven of loop je constant voorbij aan je eigen behoeftes ten gunste van werkgever, kinderen of collega's. Dan is een preventieve coaching écht noodzakelijk. 

 

Bij Beminzicht zul je meemaken dat Anna Houben snel tot de kern kan doordringen en je op een adequate manier de jou bezighoudende en spanning bezorgende thema's kunt gaan aanpakken. 

 

Neem vrijblijvend contact op om te kijken of jij ook geholpen kunt worden.

Ontspanning Limburg - Beminzicht Coaching werkt vanuit Ontspanning