Preventieve coaching

Voorkomen is beter dan genezen. Je bent vaak geneigd om té lang te blijven doorlopen met bepaalde vermoeidheids- of spanningsklachten. Resultaat is vaak een burnout of een meer fysieke klacht (rugklachten, nekklachten). En juist dan is het vaak te laat. Je komt in de mallemolen van de reguliere ziektezorg, die jou vaak van het kastje naar de muur stuurt. 

 

Vaak kunnen deze fysieke klachten kunnen worden voorkomen door je tijdig tot een coach te wenden voor een korter of langer coachingstraject. Samen met je coach kun je dan kijken naar bestaande patronen, energieslurpers, jouw eigenbeeld, je zelfvertrouwen. Wist je dat bijvoorbeeld een slecht gevoel voor eigenwaarde zou kunnen resulteren in allerlei klachten die kunnen ontstaan doordat jij je grenzen niet goed kunt aangeven? Jezelf altijd maar op de laatste plaats zet?

Coachingstraject

Wanneer je een blijvende verandering wilt bewerkstelligen, is het aan te raden om een intensiever coachingstraject te starten, waarbij je in drie of vijf sessies gaat kijken naar hoe je kunt transformeren. Omdat je een commitment met jezelf aangaat, leg je de data bij voorbaat vast, zodat je ook écht weet dat je de coachings gaat bijwonen. Het is namelijk niet altijd een makkelijk traject, het traject van verandering. Het vraagt van jou om eerlijk te kijken naar de zaken van jouw hart.

Valkuilen bij Coachingstraject

Als de nood het hoogst is, voelt het vaak als noodzaak en dus goed om en coaching in te plannen. Vaak wordt er in een tweetal gesprekken aardig wat op zijn plek gezet bij je, waardoor je je (tijdelijk) goed voelt, en het gevoel hebt dat je geen coaching meer nodig hebt. Om helaas vervolgens weer in oude patronen te vervallen, en daarna de stap naar de coach niet meer te durven zetten, of omdat je daardoor het gevoel hebt gekregen dat 'het niet werkt'. Het is dus ook belangrijk om dat commitment met jezelf én je coach echt aan te gaan, om een blijvende verandering tot stand te brengen.

Los coachingsgesprek

Ook kun je veel baat hebben bij een los coachinggesprek, dat je bijvoorbeeld eens per maand inplant. Soms weet je precies wat er aan de hand is, maar lukt het je even niet om de hele situatie te overzien, doordat je in pijnpuntjes geraakt wordt, of doordat je misschien het gevoel hebt dat niemand je begrijpt als je iets bespreekbaar wilt maken. Een gesprek met een coach brengt weer duidelijkheid en overzicht.

Mogelijkheden bij Beminzicht Coaching Limburg

Bij Beminzicht Coaching in Limburg, kun je zowel terecht voor losse coachingsgesprekken als voor langere trajecten. Ook is het mogelijk om via je werkgever coaching bij mij aan te vragen. Een langere brainstormcoaching van 2 uur (bijvoorbeeld als je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen, maar nog niet precies weet wat) behoort ook tot de mogelijkheid.

 

Neem vrijblijvend contact op!

 

 

Naar de homepage!